PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Ako si vybrať chladničku?


21/02/2020 - 19:18 | Prečítané 4516x
Hoci sa domácnosť zvykne zaobísť bez mnohých vecí - sušičky, umývačky riadu a niekedy dokonca aj bez práčky, ani jedna nefunguje bez chladničky. Ak sa rozhodujete vybaviť ňu svoju prvú domácnosť alebo ju meníte kvôli novej pristrannejšej kuchyni, zamyslite sa, aké parametre by mala spĺňať. Chladnička uľahčuje naše každodenné fungovanie viac než čokoľvek iné a dokáže premeniť varenie a život v kuchyni na naozajstnú radosť.
Chladnička je v režime stále. Deň, noc, víkendy, častokrát aj počas dovoleniek, pretože pokiaľ neodchádzame na niekoľko týždňov, väčšinou sa ju neunúvame vypnúť. Aj preto je dôležité zvoliť si správny režim. Ideálne v rámci šetrenia je zvoliť si kategóriu A+++, pretože poskytuje to najefektívnejšie energetické riešenie. Mali by ste nad ňou uvažovať najmä v prípade, že je chladnička určená na vás každodenný život. Naopak, ak sa chystáte zabezpečiť si chladničku len na chatu po starých rodičoch, ktorá bude zapnutá iba cez letný týždeň počas vašej dovolenky, stačí vám aj lacnejší a menej šetrý model. Šetrný variant sa hodí aj v prípade, že si kupujete k jednému modelu chladničky ďalší kúsok, ktorý chcete dať napríklad do špajte či pivnice. Nezabúdajte, že okrem investície do šetrného výberu je potrebné aj zapamätať si, akosprávne ukladať potraviny do chladničky. Čím vyššia polica, tým teplejšie. Aj preto v horných priestoroch skladujeme víno, maslo či syry a v spodných mäso alebo zeleninu a ovocie.
 
 
Priestorové riešenie
 
Inak naplní chladničku rodina s dvomi čo tromi deťmi a úplne inak jeden človek či pár,ktorý trávi deň v práci. Pokiaľ nemáte na varenie úplne čas a v chladničke vám stačí miesto na zopár základných vecí, hrniec cestovín a fľašu dobrého vína, nekupujte si chladničku v americkom štýle, Radšej investujte do menšieho a priestoro úspornejšieho modelu ako napríklad Klarstein Springfield Eco , ktorá okrem nízkej spotreby (A+++) ponúka ideálne riešenie pre malú domácnosť.
Pokiaľ máte v pláne rodinu, myslite predovšetkým na dostatok miesta. S malými deťmi do chladničky pribudnú aj veci, ktoré ste predtým možno nekupovali. Ak ste boli zvyknutí najmä na rýchle občerstvenie a cornflakesy, rátajte s tým, že vám do chladničky pribudnú jogurty, kopa čerstvej zeleniny a domáca strava. Ideálnym riešením je v tomto prípade model Whirpool B TNF 5323 OX , ktorý umožňuje nielen priestranné skladovanie potravín, ale jeho súčasťou je aj časť na mrazenie. Tú využijete nielen v prípade, že máte úrodu zo záhrady, ale aj v období, keď budete mať na starosti každodenné varenie.
 
 
Netradičný dizajn
 
Hľadáte namiesto tradičnej bielej chladničky zaujímavý prvok do kuchyne, ktorý pozdvihne vzhľad miestnosti? Nuž, biela elektronika nemusí byť vždy len biela. Netradičné prevedie v tmavom dizajne ponúka napríklad značka Klarstein. Ich model Luminance Frost ponúka elegantný dizajn a zaujímavý povrch, ktorý sa hodí ako kontrastný prvok pri zariaďovaní, alebo príjemne doladí kuchyne v tmavom tóne. Hoci navonok pôsobí ako dizajnový prvok, vnútri je riešená priestorne a ponúka dostatok miesta aj v mraziacom priestore. Navyše odolá detským rukám a nevyžaduje väčšiu údržbu.
 
 
Šetrná na miesto aj spotrebu
 
Ak hľadáte chladničku len pre seba, alebo máte v byte naozaj málo priestoru, netrápte sa kúpou veľkej americkej chladničky. Naopak, zainvestujte do menšieho kúsku, pri ktorom si nemusíte robiť starosti s umiestnením a bude vám dokonale stačiť. Výborným šetrným kúskom Liebherr SUIB 1550 , ktorá vám poskytne priestor v troch hlbokých policiach a má jednoduchý biely dizajn.
Tento typ chladničky je vhodný aj v prípade, že potrebujete popri jednej, ktorú využívate na bežné potraviny, aj špeciálny kúsok napríklad na chladenie zákuskov, ovocia či zaváranín. Takýto kúsok sa osvedčí aj na chladenie alkoholu či v prípade, že radi organizujete večierky.
 




Ďalšie články
Deti hračky milujú. Zvoľte im tie správne
02/01/2018 - 20:21

Hračky sú najmilšími spoločníkmi našich ratolestí počas celého detstva. Umožňujú im prejaviť svoju kreativitu, nápady a šikovnosť. Obľúbená hračka neraz dokáže nahradiť chýbajúceho kamaráta a prvá…
Ako (pre)žiť na vegánskej strave
29/12/2018 - 14:51

Väčšina z nás vyrastala na bežnej českej a slovenskej strave. Čo by sme mali jesť nás učili naši rodičia a školské jedálne a postupne sme si vypestovali vlastné návyky a preferencie. S prechodom na…
Ako vybrať ten správny notebook?
03/09/2018 - 15:25

Na aké parametre je dobré pozerať pri výbere toho správneho notebooku pre Vás, či pre vaše dieťa? Na začiatok je najvhodnejšie keď sa zamyslíte nad tým, na čo všetko ho budete chcieť používať.