PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Ako vybrať školskú tašku ?


25/08/2019 - 19:39 | Prečítané 5593x
Máte doma prváčika? V tom prípade sa u vás koniec letných prázdnin určite nesie v znamení výberu školskej aktovky. Či už sa malý školák na nové povinnosti teší, alebo sa ich obáva, taška je súčasťou veľkej zmeny, ktorá ho čaká. Pri výbere preto myslite nielen na ergonomické požiadavky a kvalitu, ale aj na to, aby sa čerstvému prváčikovi páčila. Pár tipov sme pre Vás pripravili.

Ochráňte držanie tela

Prvák dostane predovšetkým prvý rok poriadne zabrať. Z behania po čerstvom vzduchu sa odrazu stanú hodiny v školskej lavici či za domácimi úlohami. Menej pohybu a školská taška preplnená knihami rýchlo zanechajú stopu na detskej chrbtici. Myslite na to už pri výbere aktovky. Voľte si ľahší batoh so širokými popruhmi a praktickým nastavením, ktoré sa nebude uvoľňovať ani zošmykovať z ramien. Ideálna hmotnosť batohu by nemala prevýšiť 1,5 kg a taška musí rešpektovať útle ramená a nedovyvíjaný chrbátik dieťaťa.

Pred kúpou skontrolujte tvar tašky, ktorá musí byť čo najviac prispôsobená tvaru chrbtice a dokonale sadne na drieku i lopatkách. Ergonomický tvar uľahčuje nosenie tašky a bráni tomu, aby sa zaťaž prenášala na svaly krku a prehýbala panvu smerom von. Jednou z tašiek, ktorá ideálne vyhovuje potrebám detskej chrbtice, je školská taška Herlitz, ktorá je vhodná aj pre útlejšie a štíhlejšie deti.

Praktická údržba

Netreba zabúdať, že prváci sú napriek školským povinnostiam stále iba deti. Tašku ľahko zamažú, zašpinia, zabudnú v nej čokoládu od spolužiakov. Najmä prvý rok budú mať mamy dosť starostí, aby udržali aktovku čistú a použiteľnú aj na ďalší deň. Rodičia preto predovšetkým u chlapcov uprednostňujú tašku v tmavým odtieňoch a farbách. To však neznamená, že má byť smutná či nevýrazná.

Našťastie dnešné dizajnérske kúsky vyzerajú veľmi dobre a chlapčenským aktovkám nechýba nápad ani originalita. Tým sa môže pochváliť napríklad chlapčenská verzia školskej tašky Topgal v sympatickej čiernej a mätovozelenej kombinácii či dievčenská aktovka rovnakej značky v príjemnom fialovom prevedení s trendovým vzorom pierok.

Dostatok miesta

Vaše deti toho budú v taške nosiť dosť. Okrem šlabikára a školských dosiek to bude peračník, sada pasteliek, úbor, papuče, peňaženka, kľúče, desiata, fľaša s vodou a raz za čas do školy určite prepašajú aj obľúbenú hračku. Kam to všetko zmestia?

Niektorý rodičia dávajú prednosť taškám s hlbokým spevneným dnom s menším počtom komôr, pričom drobnosti ako doklady či preukážku si dieťa odloží do bočného alebo predného vrecka. Takúto tašku za výhodnú cenu ponúka napríklad Herlitz, pričom nezabúda na peknú farbu a vzor. Kvalitné hlboké tašky nájdete aj u značky Spirit, ktorá okrem aktovky ponúka aj kompletné vybavenie pre prváka, napríklad vrecko na prezúvky, peračník či peňaženku.

 

Značka KARTON naopak stavila na viackomorové riešenie školských tašiek, pričom nezabúda na pevné dno, polstrovaný chrbát, reflexné prvky a dizajn, do ktorého sa malí prváci okamžite zamilujú. KARTON si už tradične dáva záležať, aby sa štýlom odlíšil od iných výrobcov, preto myslí nielen na vkus chlapcov, a pripravil im veselú tašku s motívom Angry Birds, ale aj na malé slečny. Tie si môžu vybrať tašku s motícom princezny alebo obľúbenej bábiky Santoro.

 

Bezpečná a praktická

Rodičia by sa narozdiel od detí nemali nechať uniesť len pekným dizajnom. Dôležité je aj dennodenné využitie školskej tašky. Nechýbajú jej reflexné prvky, ktoré ochránia dieťa pri chodení do školy v zamračené dni či v daždi a hmlistom počasí? Takúto doplnkovú výbavu ponúka taška KARTOON P+P premium.

 

Dôležité je aj jednoduché a praktické otváranie. Klasickému trápeniu s otváraním tašky na patent z čias nášho detstva odzvonilo a deti dnes dávajú prednosť obyčajným zipsom. Ak však váš prváčik ocení niečo zaujímavejšie, taška Javoli, ktorá využíva systém dvoch pupruhov, ktorý zaujme najmä malé slečny.

Chcete školskú tašku darovať ako darček narodeninám či inému sviatku? Ešte pred kúpou sa nezabudnite nenápadne prezvedieť, aký vzor, motív či farba sa páči vášmu prváčikovi. Niektoré deti uprednostňujú jednoduchosť a minimalizmus, iné nedajú dopustiť na obľúbeného hrdinu či rozprávku. Doprajte im to. Veď deťmi sú školáci len chvíľu a niesť do školy hrdo Spidermana či Elzu zlepší prvý školský deň každému školáčikovi. A tí si to naozaj zaslúžia.

Tagy: Detský tovar , Školské potrebyŠkolské tašky





Ďalšie články
Často kladené otázky, alebo viac informácii o Najportal.sk (PRE ESHOPY)
16/11/2017 - 22:13

Keďže sa na nás valia tony mailov a telefonátov s otázkami, tak sme sa rozhodli spísať také tie najdôležitejšie a najčastejšie vyskytujúce sa, aby vám pomohli a zároveň aj nás odľahčili.
Montessori hračky- neoceniteľní pomocníci pri vzdelávaní detí
21/02/2018 - 20:22

Možno sa aj u vás doma opakuje rovnaká situácia: deti, napriek tomu, že majú plnú izbu hračiek, sa stále sťažujú na nudu a chcú, aby ste im vymýšľali zábavu. Z prázdnin a víkendov sa stávajú strašiaci…
Ako si vybrať chladničku?
21/02/2020 - 19:18

Hoci sa domácnosť zvykne zaobísť bez mnohých vecí - sušičky, umývačky riadu a niekedy dokonca aj bez práčky, ani jedna nefunguje bez chladničky. Ak sa rozhodujete vybaviť ňu svoju prvú domácnosť…