PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Montessori hračky- neoceniteľní pomocníci pri vzdelávaní detí


21/02/2018 - 20:22 | Prečítané 6986x
Možno sa aj u vás doma opakuje rovnaká situácia: deti, napriek tomu, že majú plnú izbu hračiek, sa stále sťažujú na nudu a chcú, aby ste im vymýšľali zábavu. Z prázdnin a víkendov sa stávajú strašiaci, pretože namiesto oddychu a domácich prác dookola riešite program vašich potomkov. Pri každom nákupe zažívate scény, pretože dieťa chce nového plyšáka, ďalšie autíčko či ešte krajšiu bábiku. Nedávno kúpené lego však o chvíľu skončí v kúte a vytúženú barbie si slečna ani nerozbalí z krabice.

Takéto správanie detí zažívajú tisíce rodičov. Prečo? Pretože deti čoskoro hračky omrzia. Len niekoľkým miláčikom sú schopní venovať pozornosť, všetko ostatné ich na chvíľku zaujme, a potom skončí nepovšimnuté niekde vzadu v polici.

Úlohou hračiek je, aby sa s nimi deti hrali. Aby prostredníctvom hier objavovali svet, učili sa logicky myslieť, využívali svoju fantáziu. Aby robili činnosti, ktoré sú pre ne nové, a ktoré ich zaujímajú. Áno, pre nás rodičov je nepochopiteľné, keď dieťa namiesto stavania zámku z lega nasype kocky do krabice, vysype ich, a takto sa hrá dookola celú hodinu. Ale naše deti tieto hry potrebujú. Ich rúčky aj hlava sa prostredníctvom jednoduchých úkonov učia, ako funguje svet okolo nich. Podporme ich v tejto jednoduchej hre a doprajme im všetko, čo k nej potrebujú.

Montessori pre najmenších

Objavil váš najmenší člen rodiny svet tvarov? Fascinujú ho kocky, skladačky a skúša s nimi realizovať najrôznejšie nápady? Vyskúšajte krásnu farebnú farmu so zvieratkami, ktoré môže vkladať do dreveného domčeka. Vynikajúca pomôcka na rozvoj zmyslového vnímania a jemnej motoriky, s ktorou sa vaše batoľa vydrží hrať celé hodiny.

Krátko pred prvým rokom začínajú deti objavovať pojem priestor. Táto významná etapa rozvoja detského myslenia sa spája najmä s posúvaním a hádzaním predmetov a otvára mu bránu do sveta nových samostatnejších hier. Pomôžte mu rozvíjať sa prostredníctvom kreatívnej Aktivity kocky, ktorá obsahuje viacero typov zmyslových hier, odlišujúcich sa na základe podnetov. Či už sú to otáčajúce kocky, pohybujúce sa zvieratká v labyrinte alebo posúvanie rôznych tvarov, vaše dieťa môže zas a znova skúšať šikovnosť svojich prštekov, trénovať trpezlivosť a zapájať pamäť. Ideálna hračka na výlety či dlhé cesty.

Miluje vaše bábätko živé a veselé farby? Venujte mu šikovnú pomôcku na rozvoj motoriky, ktorá zároveň podporí jeho zrakové vnímanie. Viga otáčajúce tvary s rôznymi geometrickými prvkami vo veselom prevedení zabaví aj to najneposednejšie dieťa.

Montessori pre chlapcov

Chce byť váš synček šikovný ako jeho ocko? Skúša doma rovnako ako on opraviť pokazené dvierka, namontovať kľučku či zatĺcť klinec do steny? Doprajte mu hračku, kde môže trénovať svoje technické schopnosti. Drevená hračka Viga na zatĺkanie kolíkov vďaka odolnému drevenému materiálu vydrží všetky nápady vášho malého remeselníka a on môže spokojne trénovať manuálne zručnosti bez toho, aby tým utrpela vaša domácnosť. Mamičky sa potešia krásnemu dizajnu a ockovia zas tomu, že im pred očami rastie šikovný parťák na domáce práce.

Montessori pre malé slečny

Ak vaše dievčatko miluje princezné a nevie si predstaviť hračku, ktorá by nebola ružová a rozkošná, doprajte mu nápaditú montessori pomôcku na rozvíjanie priestorového vnímania a jemnej motoriky. Lelin balansujúca princezná poteší svojim krásnym a kvalitným prevedením všetky dievčenské srdiečka a vďaka dievčenskému motívu- princeznej a zámku- si určite nájde využitie na viacero typov hier. Nechajte vašu slečnu objavovať a radovať sa z tejto krásnej zmyslovej hračky.

Učenie hrou

Máte doma malého predškoláka alebo prváčika? Pomôžte zvládnuť abecedu a prvé prečítané slová bez stresu a slzičiek. Pomôže vám pri tom táto multifunkčná edukačná pomôcka Viga Učíme sa abecedu, ktorá prostredníctvom zapájania zrakového vnímania (farebne odlíšené písmenká) a motoriky (písmenká na drevených štvorčekoch) stimuluje pamäť na niekoľkých úrovniach.

Ak má váš malý školáčik problémy s čítaním, vyskúšajte túto pomôcku zapojiť do každodenného života. Venujte hre 15 minút denne a motivujte žiačika nahlas vyslovovať písmenká a skladať slová. Zapojením svalovej pamäte sa čítanie a vyslovovanie postupne zautomatizuje a vy prekonáte náročné obdobie bez odporu a driny.

Montessori pomôcky hravo nahradia hračky, ktoré už nespĺňajú svoj účel, len doma zaberajú miesto. Vďaka kvalitnému drevenému vypracovaniu vydržia hry a nápady niekoľkých generácií a vaša investícia sa vám vráti v podobe šikovného, samostatne sa hrajúceho dieťaťa.

Odkazy: Detský tovar, Hračky





Ďalšie články
Auto máte už prezuté ?
03/10/2018 - 20:11

Aj keď sneh sa našich cestách ešte nieje, motoristi začínajú pripravovať svoje autá na zimnú sezónu. Okrem nevyhnutných kontrol a opráv nás čaká aj pravidelná šoférska povinnosť: výmena pneumatík.
Apple, značka ktorá udáva trendy budúcnosti
03/10/2018 - 20:22

Stále váhate? Nemusíte vládnuť svetu informatiky, aby ste si vychutnali možnosti a príležitosti, ktoré produkty Apple ponúkajú. Týchto 7 dôvodov vás presvedčí, že nákup od slávnej značky nikdy neoľutu…
Kočík patrí do základnej výbavy každej mamičky. Vyberte si ten najlepší!
10/01/2018 - 20:49

Očakávate narodenie potomka? Potom už určite uvažuje nad tým, ako pripraviť celú výbavičku čo najskôr, aby ste sa po pôrode mohli venovať len bábätku. Medzi najdôležitejšie a najdrahšie položky určite…