PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Kočík patrí do základnej výbavy každej mamičky. Vyberte si ten najlepší!


10/01/2018 - 20:49 | Prečítané 6840x
Očakávate narodenie potomka? Potom už určite uvažuje nad tým, ako pripraviť celú výbavičku čo najskôr, aby ste sa po pôrode mohli venovať len bábätku. Medzi najdôležitejšie a najdrahšie položky určite patrí kúpa kočíka. Tento nákup by ste rozhodne nemali podceniť. Veď kočík vás bude sprevádzať niekoľko rokov a mamičky prvorodičky ho zrejme využijú pri viacerých deťoch.

Na začiatok si ujasnite, aký typ kočíka hľadáte. Najobľúbenejšia medzi rodičmi je tradičná trojkombinácia. Kočík sa skladá z hlbokej vaničky vhodnej pre novorodencov, športovej časti, kde môže bábätko sedieť a vajíčka, ktoré poľahky pripnete na podvozok aj prenesiete do auta. Rodičia zvyknú uprednostniť trojkombinácie pred štýlovými hlbokými kočíkmi bez vybavenia práve preto, že takto zabezpečia pohodlný presun bábätka až do troch rokov.

Trojkombinácie vám uľahčia život

Ak sa rozhodnete pre jej kúpu, zamerajte sa najmä na kvalitu kočíka. Vzhľadom na to, že vajíčko spočiatku nahrádza autosedačku, uistite sa, že sa s ním dá poľahky manipulovať a v aute naň máte dostatok priestoru. Dôležitá je aj kvalita podvozku - musí byť pevný, ale mal by sa dať aj poskladať do kufra auta. Manipuláciu s ním by mali zvládnuť mamičky aj oteckovia, aby v prípade potreby mohli s bábätkom cestovať aj bez pomoci.

Trojkombinácie sa pohybujú v rôznych cenových kategóriách. Drahší však vždy neznamená lepší. Uistite sa, že kočík je ľahký, má kvalitné kolieska - ideálne sú väčšie, má košík, ktorý sa dá použiť na menší nákup či prenos vecí, a ľahko sa dá očistiť. Biele, krémové a béžové kočíky sú krásne, avšak pomerne nepraktické.

Všetky mamičky poteší krásny kočík Noordi Sole s kompletným príslušenstvom v okúzľujúcej farbe, ktorý rodičov zaručene vytiahne na prechádzku aj v pochmúrnejší deň.

Ak hľadáte luxusnejší kočík, ktorý sa okrem základnej výbavy môže pochváliť aj prekrásnou prebaľovacou taškou, držiakom na fľašku či kožušinovou sedacou podložkou, vyskúšajte elegantný Silver Cross, ktorý ponúka kočíky v špeciálnych edíciách.

Golfové kočíky uľahčujú život v meste

Mnohí rodičia sa po čase rozhodnú nahradiť klasický kočík ľahučkým a spratným golfovým kočíkom. Narozdiel od športových modelov sú menšie, ľahšie a jednoducho skladateľné. Využijete ich pri dieťati od 2,5 roka, ktoré už masívny kočík obmedzuje v pohybe.

Golfové kočíky vám dobre poslúžia na dovolenke, v prírode, alebo pri pohybe mestom, ak vaše dieťa ešte nezvláda dlhšie vzdialenosti peši. Aj pri golfových kočíkoch platí, že musia byť pevné, polohovateľné a manipulácia s nimi má byť pohodlná. Ak sa kočík chystáte využívať len občas, alebo ho potrebujete na jednorazovú udalosť,  zvoľte si lacnejšiu alternatívu. Na občasných vychádzkach do prírody či za nákupmi oceníte ľahko nastaviteľný golfový kočík BABYPOINT, ktorý je vhodný pre dieťatko až do 23 kilogramov.

Pokiaľ sa chystáte využívať ho dlhší čas, alebo je určený pre menšie dieťa, oplatí sa doň zainvestovať. Výbornou voľbou je napríklad štýlový Easywalker, vhodný pre malých cestovateľov, ktorý oceníte pri nerovnom a náročnom teréne. Veľkým plusom kočíka je kvalitný materiál a elegantný design.

 

Súrodenecký kočík

Pokiaľ hľadáte kočík pre dve ratolesti, musíte si ujasniť, aké požiadavky naň máte. Je určený pre dvojičky a budete ho používať od narodenia? Buďte nároční a zvoľte si kvalitný, ľahko nastaviteľný kočík, ktorý budete môcť pohodlne poskladať a prenášať so sebou. Pri dvojičkovskom kočíku musíte všetko počítať na dvakrát, preto sa zamerajte na ľahké modelky s väčšími praktickými kolieskami, ľahkým otáčaním do strán a jednoduchou nastaviteľnosťou. Vzhľadom na to, že vás čakajú pravidelné návštevy lekára a každodenné kočíkovanie, nezabudnite, že kočík sa musí ľahko zložiť do kufra auta a poskladať ho musí zvládnuť aj mamička.

Pre vašich drobcov oceníte šikovný kočík Casualplay, ktorý sa hodí nielen pre dvojičky, ale i pre deti  narodené krátko po sebe. Jeho šírka a rozloženie zodpovedá potrebám detí a zároveň vám umožňuje dostať sa všade, kam potrebujete.

Ak sa ani po narodení detí nechcete vzdať aktívneho života a plánujete veľa cestovať či vyraziť na menšiu turistiku a náročnejšie výlety, investujte do kvality. Ľahučký, odpružený kočík Twin Trail Premium vám investíciu vráti svojou spoľahlivosťou, dlhou životnosťou a štýlovým prevedením.

 

Dbajte na bezpečnosť

Na trhu existuje množstvo praktických kočíkov, ktoré vám uľahčia starostlivosť o bábätko. Ani najkvalitnejší kočík však sám o sebe nestačí. Nezabúdajte na dôležité zásady, ktoré uchránia vaše bábätko pred úrazom.

Kočík nikdy nenechávajte bez dozoru. Aj na rovnom teréne použite brzdu a nezabúdajte, že malé deti sú veľmi obratné. Sediace bábätko majte vždy pod dohľadom, aby ste si vyhli nepeknému pádu. V kočíku tiež oceníte drobné hračky, ktoré vášho miláčika zaujmú a pobavia aj na dlhšej prechádzke.

Prajeme vám príjemné kilometre na štyroch kolesách a veríme, že naše kočíky vám pomôžu pri každodennej preprave vašich ratolestí.

Odkazy: Detský tovar , Kočíky





Ďalšie články
Apple, značka ktorá udáva trendy budúcnosti
03/10/2018 - 20:22

Stále váhate? Nemusíte vládnuť svetu informatiky, aby ste si vychutnali možnosti a príležitosti, ktoré produkty Apple ponúkajú. Týchto 7 dôvodov vás presvedčí, že nákup od slávnej značky nikdy neoľutu…
Zima je tu! Vyrazte na svah s poriadnou výbavou
05/01/2018 - 17:27

Aj keď zima ešte poriadne neudrela, vysokohorské lyžiarske strediská už fungujú naplno. Čo potrebujete na to, aby ste si užili poriadnu lyžovačku alebo aby sa deti mohli do sýtosti vyšantiť pri sánkov…
Recenzia mobilného telefónu Huawei P20 Lite
09/10/2018 - 12:03

V tomto roku nám výrobcovia mobilných telefónov na trh opäť dodali pár špičkových modelov a ja sa vám v tejto recenzii pokúsim priblížiť v skratke aspoň jeden z nich, Huawei P20 Lite.