PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Auto máte už prezuté ?


03/10/2018 - 20:11 | Prečítané 3781x
Aj keď sneh sa našich cestách ešte nieje, motoristi začínajú pripravovať svoje autá na zimnú sezónu. Okrem nevyhnutných kontrol a opráv nás čaká aj pravidelná šoférska povinnosť: výmena pneumatík.

Niektorí vodiči vnímajú pneumatiky ako nevyhnutnú súčiastku na aute, ktorej venujú len minimálnu pozornosť. V skutočnosti sú však malým technologickým zázrakom. Skvalitňujú jazdu, zvyšujú bezpečnosť, dokonca pomáhajú znižovať spotrebu auta. Aké pneumatiky si vybrať? Poradíme vám.

Nielen osobné autá

Na trhu je veľké množstvo pneumatík. Obuť môžete nielen rodinné autíčko, ale aj motocykel a nákladné auto. Pneumatiky sú prispôsobené rôznym potrebám dopravných prostriedkov. Každý automobil má obmedzenú škálu vhodných pneumatík. Rozmer a druh tých správnych nájdete uvedené v technickom preukaze.

Mnoho šoférov v snahe ušetriť siahne po úspornom riešení. Kúpi si ojazdené pneumatiky od známych alebo cez internet. Toto riešenie však nie je ideálne. Ak vám chýba odborné oko, zrejme ľahko prehliadnete chyby a nedostatky, ale aj možné znehodnotenia pneumatiky. Lepším riešením je kúpa nových pneumatík v čase, keď na ne prebiehajú zľavy. Ak sa chcete predpripraviť na zimnú sezónu, vyberte si z našich skvelých cien.

Kedy prezuť auto do zimných pneumatík?

Zimné pneumatiky štartujú na cesty v Októbri a auto ich využije až do Marca, kedy je čas vrátiť sa opäť k letným. .

Mnoho šoférov, najmä ak sú technicky menej zadatní, alebo nepotrebujú obúvať auto na cesty v každom počasí siahajú po celoročných pneumatikách.U nás nie sú zatiaľ príliš rozšírené, pretože ide predovšetkým o kompromisné riešenie, ak od svojho auta neočakávame jazdú v každom čase aj nečase.

Správne skladovanie

Ak odkladáte letné pneumatiky, nezabudnite na správne uskladnenie. Predídete zbytočnému poškodeniu, ktoré by znížilo ich výkonnosť a skrátilo im životnosť. Pneumatiky odložte do suchej a dobre vetranej miestnosti.

Rozhodne ich neskladujte v blízkosti agresívnych chemických látok a rozpúštadiel. Pozor si dajte aj na ostré predmety, ktoré by mohli spôsobiť mechanické poškodenie materiálu. Pneumatiky by sa nemali nachádzať ani v blízkosti zdrojov tepla (pec, kúrenie) či v dosahu akumulátorových nabíjačiek.

Ktoré pneumatiky si vybrať?

Pre bežných šoférov, ktorí automobil využívajú predovšetkým cestou do práce, prípadne niekoľkokrát do mesiace na výlet s rodinou, sú ideálne pneumatiky nižšej či strednej triedy. Ich výhodou je prijateľná cena a dobrá kvalita.

Nižšej ceny sa nemusíte báť. Pamätajte však na to, že po určitom čase bude potrebné pneumatiky vymeniť za nové. Určite neoľutujete investíciu do značky Zeetex, ktorá patrí medzi najpredávanejšie na Slovensku. Okrem štandardnej kvality láka práve svojou výhodnou cenou.

 Značka Bridgestone sa okrem nízkej ceny môže pochváliť aj trvanlivosťou, ktorú pozitívne hodnotia aj samotní šoféri 

Medzi obľúbených výrobcov patrí napríklad značka Nexen. Tento juhokórejský výrobca zaručuje najvyššiu možnú kvalitu a poskytujú bezpečnosť na suchej aj mokrej vozovke. Nexen pneumatiky sú známe napríklad tým, že skracujú brzdnú dráhu.

 

Je jazda autom vašou živnosťou, každodennou povinnosťou, alebo trávite na cestách doslova celý rok? Investujte do kvalitných prémiových pneumatík. Okrem vysokého komfortu a veľmi bezpečnej jazde patria medzi ich výhody rôzne vychytávky a skvelá životnosť, ktorá vám v konečnom dôsledku pomôže ušetriť  

 

Ak sa vraciate k svojim starým pneumatikám, ktoré majú nejeden kilometer za sebou, nezabudnite ich skontrolovať, prípadne sa poradiť s overeným automechanikom. Bezpečnosť a spoľahlivosť vám zaručí príjemné cestovanie bez nehôd.

Odkazy: Auto-moto, Pneumatiky





Ďalšie články
Najpredávanejšie mobilné telefóny
12/10/2020 - 11:18

Dvaja z troch Slovákov vlastnia smartfón. Aj prieskumy ukazujú, že nás oslovujú moderné technológie, pred kúpou sa radi informujeme a máme prehľad v značkách. Rozhodujúca pri kúpe však pre slovenského…
Ako si vybrať chladničku?
21/02/2020 - 19:18

Hoci sa domácnosť zvykne zaobísť bez mnohých vecí - sušičky, umývačky riadu a niekedy dokonca aj bez práčky, ani jedna nefunguje bez chladničky. Ak sa rozhodujete vybaviť ňu svoju prvú domácnosť…
Čo si zbaliť do dovolenkového kufra ?
21/08/2019 - 19:37

Napriek tomu, že do začiatku školského roka nám ostáva iba niekoľko týždňov, dovolenkové sezóna ani zďaleka nekončí. Ba práve naopak, mnoho pracujúcich si zaslúžený oddych na pláži dopraje práve teraz…