PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Najpredávanejšie mobilné telefóny


12/10/2020 - 11:18 | Prečítané 3773x
Dvaja z troch Slovákov vlastnia smartfón. Aj prieskumy ukazujú, že nás oslovujú moderné technológie, pred kúpou sa radi informujeme a máme prehľad v značkách. Rozhodujúca pri kúpe však pre slovenského zákazníka nie je imige značka, ale primeraná cena produktu.

Za mobilný telefón je väčšina Slovákov ochotná utratiť do 500 eur - je pre nás dôležitý kvalitný fotoaparát, možnosť používať telefón ako súčasť svojej práce či zábavy a istá životnosť. Naopak, jabĺčko na zadnom kryte či mobil ako dlhoročná investícia slovenskému zákazníkovi veľa nehovoria.

 

Najviac veríme Samsungu

Najpredávanejšou značkou na našom trhu je Mobilný telefón Samsung Galaxy, ktorý sa objavil hneď na prvých troch miestach. Najpredávanejším modelom je pritom Samsung GalaxyS10e, pri ktorom výrobcovia sľubujú kvalitný fotoaparát vybavený optickou stabilizáciou, rýchle a predovšetkým bezdrôtové nabíjanie, čítačku odtlačkov prstov a internú pamäť 126 GB. Cena mobilného telefónu sa pohybuje vo výške 480 eur. O kúpe presvedčia prípadných záujemcov aj takmer vždy pozitívne recenzie. Zákazníci chvália rýchle načítavanie stránok, kvalitný reproduktor, fotoaparát, konštrukciu či displej. Medzi jeho veľké plusy patrí podľa hodnotení aj ľahké odomykanie a prijateľné rozmery. Naopak, zákazníci ako častý nedostatok označujú rýchle vybíjanie batérie či veľké množstvo zbytočne predinštalovaných aplikácií.

 

 

Druhým najpredávanejším telefónom na našo trhu je Samsung Galaxy A20e, ktorý poteší svojich zákazníkov dulánou simkartou. V tomto prípade však už hovoríme o výrazne nižšej investícii. Mobilný telefón sa pohybuje okolo 120 eur, avšak jeho výbava zákazníkov príjemne prekvapí. Interná pamäť je oproti predchádzajúcemu mobilnému telefónu výrazne nižšia - máte k dispozícii 32 GB, a hoci je nabíjanie pomerne rýchle, na výhody ako bezdrôtové nabíjanie môžu zákazníci zabudnúť.

 

 

Máte však k dispozícii kvalitný fotoaparát, čítačku odtlačkov prstov a a Android 9.0 Pie, ako pri Samsungu S10e. Tento mobilný telefón predstavuje podľa recenzí príjemnú alternatívu k drahším značkám - za pomerne nižšiu cenu dostanete atraktívny dizajn, dobrú výbavu a výdrž. Jedným z pozitív je doplnková výbava - rýchlonabíjačka.

 

Hoci tretím najpredávanejším mobilným telefónom je opäť rovnaký model v čiernej farbe, na 4. mieste sa nachádza obľúbený iPhone - konkrétne model SE 64GB. Milovníkov technológií poteší procesor Apple A13, čítačka odtlačkov prstov, bezdrôtové nabíjanie a možnosť single Sim + eSim. Mobilný telefón je vodeodolný.

 

 

Pokiaľ si potrpíte na kvalitné fotografie, nebudete sklamaný. Samozrejmosťou je optická stabilizácia, avšak nižšia interná pamäť - 64 GB. Milovníci Applu však určite nebudú sklamaní. Pri kúpe tejto značky stavia zákazník na istotu. Veľmi pozitívne je vnímaný najmä fotoaparát - fotenie za horších svetelných podmienok a v prítmí už pre majiteľov mobilných telefónov nebude problém.

Rovnako pozitívne zákazníci hodnotia aj natáčanie videí. Naopak, nočný režim nijako neprekvapil, a na kvalitný fotoaparát na nočné fotenie si ešte budeme musieť počkať.

Príjemným prekvapením je dlhá výdrž batérie, kvalitný zvuk a celková rýchlosť zariadenia. Jediným mínusom je podľa mnohých zákazníkov veľkosť telefónu - niektorý pokladajú mobil za primeraný, no objavuje sa aj kritika, či to Apple ako výrobca nepreháňa. 

Do prvej desiny najpredávanejších mobilných telefónov sa dostala aj značka XIAOMI, naopak medzi najúspešnejšie medzi zákazníkmi sa neprebojovala značka Huawei.

Odkazy: Mobilné telefóny





Ďalšie články
Darčeky pod stromček na poslednú chvíľu?
20/12/2017 - 23:11

Vianoce máme za rohom a mnoho z nás sa už nevie dočkať príjemne strávených chvíľ s milovanými. Samozrejme, po výdatnej porcii kapustnice a ryby so šalátom. A hor sa na rozbaľovanie darčekov! Stále sa…
Zima je tu! Vyrazte na svah s poriadnou výbavou
05/01/2018 - 17:27

Aj keď zima ešte poriadne neudrela, vysokohorské lyžiarske strediská už fungujú naplno. Čo potrebujete na to, aby ste si užili poriadnu lyžovačku alebo aby sa deti mohli do sýtosti vyšantiť pri sánkov…
Kočík patrí do základnej výbavy každej mamičky. Vyberte si ten najlepší!
10/01/2018 - 20:49

Očakávate narodenie potomka? Potom už určite uvažuje nad tým, ako pripraviť celú výbavičku čo najskôr, aby ste sa po pôrode mohli venovať len bábätku. Medzi najdôležitejšie a najdrahšie položky určite…