PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Čo si zbaliť do dovolenkového kufra ?


21/08/2019 - 19:37 | Prečítané 4790x
Napriek tomu, že do začiatku školského roka nám ostáva iba niekoľko týždňov, dovolenkové sezóna ani zďaleka nekončí. Ba práve naopak, mnoho pracujúcich si zaslúžený oddych na pláži dopraje práve teraz, na konci augusta, alebo v septembri. Prečo ?

Dôvod je jednoduchý. Menej turistov a áut na cestách, lacnejšie ubytovanie a prijateľnejšie teploty. Čo však zamestnáva dovolenkára v každom ročnom období, je balenie kufra. Čo si vziať a na čo nezabudnúť, keď už cestujeme do vysnívaného dovolenkového rezortu?

Aký kufor?

Vybrať si vhodný kufor, to je naozaj umenie. Však trendom tejto sezóny je minimalistické cestovanie, ktoré je praktickejšie a narobí menej starostí. Pred trendovými farebnými kufríkmi bez priečinkov dajte prednosť priestrannému praktickému modelu, v ktorom si môžete oblečenie, topánky, kozmetiku ale aj elektroniku prakticky rozdeliť do rôznym častí. Takto budete mať aj na letisku či ceste autom prehľad, čo sa kde nachádza, a pokiaľ sa rozhodneme odfotiť si potomka v pozadí s lietadlami či prvý raz pri mori, nebudete milovanú zrkadlovku hľadať medzi ponožkami.

Obľúbeným modelom na cesty je štýlový a priestranný PORT DESIGNS BRISTOL, ktorý má okrem oblečenia, dovolenkovej knihy a letných sandálok priestor vhodne riešený aj na notebook. Využijete ho teda nielen na dovolenky, ale aj služobné cesty či výlet s deťmi. Nakoniec, notebook oceníte v prípade neodkladných záležitostí, či počas dňa, keď vám nevyjde počasie a rodina dostane chuť na pukance a rozprávku.

Do kufra ukladajte veci správne. Spodnú časť využite na oblečenie, ktoré znesie najviac, a nebude sa krčiť. To sú napríklad obľúbené jeansy, župan či svetre. Na kôpky patria tričká, blúzky, košele a zvršky, úplne na vrch si položte vrecká s ponožkami, plavkami, pančuchami a  spodným prádlom a tašku s obuvou. Notebook, fotoaparát, kameru či nabíjačky vložte do osobitného priečinka. Vyberte si materiály, ktoré sú vhodné do podnebia, kam ste sa vybrali oddychovať. Nekrčivé oblečenie či príjemné materiály ako madeira, ľan či bambus s nižšou gramážou oceníte na prechádzke mestom i na pláži. Oblečenie, ktoré vyžaduje žehlenie či špeciálnu starostlivosť nechajte radšej doma.

Pobaliť sa chcú aj deti

Urobte radosť aj svojim najmenším a nechajte ich zbaliť si svoju vlastnú batožinu. Detský kufrík je nielen pekným, ale ja praktickým darom, a učí dieťa zodpovednosti. Pre deti od 4 do 12 rokov je vhodný neutrálny model s detskou potlačou LASSIG. Príjemná slivkovomodrá farba s vtipným motívom sa bude páčiť dievčatám a chlapcom. Poľahky sa do nej zbalia na celý týždeň, a vy tak ušetríte vzácne miesto vo vašom kufri. Ak hľadáte model, ktorý bude ľahší a spratnejší, vyskúšajte ich dizajnový kúsok LASSING Wildlife meerkartv modro - žltej kombinácii so zvieratkom, ktorý si jeho majiteľurčite zamiluje.

Každá mama vidí svoje deti na dovolenke rada pekne oblečené. Predtým, ako zbalíte najkrajšie kúsky, však porozmýšľajte, kde budete tráviť čas. Slnečné rezorty, piesok, slaná voda, ale aj pobyt v prírode dajú oblečeniu zabrať. Vyberte preto najmä praktické kúsky vo svetlých farbách - jednoduché tričká, šortky, sukne a šaty, ktorých vám v prípade zničenia nebude ľúto. Zabudnite na čiernu, ozdobné šnúrky a ťažké obliekanie – toho si užijete dosť počas školského roka. Deťom pribaľte šiltovky s predĺženým šiltom na krku, sandále, tenisky v prípade výletu do mesta a topánky vhodné do mora. Tie oceníte najmä vtedy, ak sa ubytujete v blízkosti kamenistej pláže, alebo budú spolu s vami v mori ježkovia.

Myslíme aj na najmenších

Na dovolenku sa tešia aj tí najmenší. Niet divu, po dlhom roku v škôlke si konečne užijú rodičov a súrodencov. Pre deti je tešenie sa na výlet rovnako dôležité ako samotná dovolenka. Urobte mu teda tú radosť a nechajte ho zbaliť sa do vlastnej batožiny, aj keby malo ísť len o hračky a milovanú knižku. Na batožinu pre najmenších nemusíte utrácať. Poteší aj ich aj milý papierový kufrík, ktorý doma využijú ako hračku a ne cestách sa zmení na batožinu. Nezaberie vám takmer žiadny priestor, no radosť, ktorú spraví malému cestovateľovi, bude neskutočná.

Cesta na dovolenku ako aj týždeň pri mori, môžu byť celkom dlhé. Dohliadnite, aby deti do kufríka zbalili spoločenskú hru, hračku, bez ktorej nezaspia, knihy, pracovné zošity, omaľovánky a pastelky. Takto si môžete byť istí, že desaťhodinová cesta k moru nebude znamenať kopanie do sedadla a unudený plač. Šikovný rodič však nezabudne ani na dôležitý detail – zbaliť do kufra niečo nové a neopozerané. 





Ďalšie články
Ako si vybrať chladničku?
21/02/2020 - 19:18

Hoci sa domácnosť zvykne zaobísť bez mnohých vecí - sušičky, umývačky riadu a niekedy dokonca aj bez práčky, ani jedna nefunguje bez chladničky. Ak sa rozhodujete vybaviť ňu svoju prvú domácnosť…
Montessori hračky- neoceniteľní pomocníci pri vzdelávaní detí
21/02/2018 - 20:22

Možno sa aj u vás doma opakuje rovnaká situácia: deti, napriek tomu, že majú plnú izbu hračiek, sa stále sťažujú na nudu a chcú, aby ste im vymýšľali zábavu. Z prázdnin a víkendov sa stávajú strašiaci…
Deti hračky milujú. Zvoľte im tie správne
02/01/2018 - 20:21

Hračky sú najmilšími spoločníkmi našich ratolestí počas celého detstva. Umožňujú im prejaviť svoju kreativitu, nápady a šikovnosť. Obľúbená hračka neraz dokáže nahradiť chýbajúceho kamaráta a prvá…