PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Často kladené otázky, alebo viac informácii o Najportal.sk (PRE ESHOPY)


16/11/2017 - 22:13 | Prečítané 6273x
Keďže sa na nás valia tony mailov a telefonátov s otázkami, tak sme sa rozhodli spísať také tie najdôležitejšie a najčastejšie vyskytujúce sa, aby vám pomohli a zároveň aj nás odľahčili.

1. Kto sa môže na Najportal.sk zaregistrovať a kde? 

Zaregistrovať sa môže Český aj Slovenský eshop, podmienkou je aby eshop poskytoval produkty a xml feed s cenami produktov v Eurách. Registrácia je možná tu: najportal.sk/registracia

 

2. Je služba na Najportal.sk spoplatnená, alebo je zadarmo? 

Ponúkame registráciu a zobrazovanie produktov úplne zadarmo, bez zbytočných malých písmenok na spodku. Režim, nazveme ho "Free" je pre každy eshop zadarmo a funguje úplne jednoducho. V detaile produktu sa nachádzajú odkazy do eshopov, ktoré daný produkt ponúkajú za rôzne ceny - tieto odkazy su vo "Free" režime zoradené od najnižšej ceny. Avšak pokiaľ sa rozhodne daný eshop o spoplatnený režim, stačí ak si v administrácii pre eshopy najportal.sk/shop nakúpi kredity a nastaví maximálnu čiastku čo je ochotný zaplatiť za preklik do jeho eshopu. Kredity eshopu zaručia vyššiu poziciu  odkazov pri daných produktoch. 

 

3. Prečo sa produkty z našeho eshopu na Najportal.sk nezobrazujú?

Je viacero variant, prečo sa produkty nemusia zobrazovať: 

- Váš feed ešte nebol schválený administrátorom, čaká na schválenie. Pri tejto verzii Vám môžeme povedať len toľko, že treba vydržať. Denne sa nám registruje desiatky eshopov, ktoré schvaľuje administrátor ručne. Prezerá každý xml feed, aby nedošlo ku zbytočným chybám. Zvyčajne sú všeky feedy schválené do 24hodin.

- systém prebieha schválené xml feedy raz za deň a to po polnoci, preto ak ste registrovali svoj eshop na obed, musíte počkať minimálne do nasledujúceho dňa.

- vo vašom feede môže chýbať nejaký z hlavných parametrov, ktoré sú potrebné aby si systém vedel importovať a začleniť vaše produkty ku nám. V xml súbore sú povinné tieto parametre:

PRODUCTNAME - názov obsahuje výrobcu, produktové číslo či kód
PRODUCT - názov produktu
ITEM_ID - jednoznačná a trvalá identifikácia produktu vo vašom eshope
CATEGORYTEXT - celá cesta k produktu
EAN - unikátny kód produtku
URL - odkaz na produkt na vašej stránke
IMGURL - obrázok produktu
PRICE_VAT - cena produktu

Pokiaľ máte v xml feede všetko v poriadku až na EAN kódy, nezúfajte pracujeme na vylepšení systému, aby sme vedeli implementovať aj produkty bez EAN kódov. 

- Váš feed nebol schválený. Túto informáciu si môžete skontrolovať opäť v admin panely na najportal.sk/shop . Pokiaľ feed nebol schválený, môžete si nájisť poznámku od administrátora stránky, prečo práve Váš xml feed nebol schválený. 

 

4. Ako má vyzerať xml feed? 

Všetko o xml feede, aký má mať správny tvar, či iné informácie nájdete na najportal.sk/xml

 

5. Koľko eshopov je u Vás už zaregistrovaných? 

Aktuálne máme registrovaných vyše 400eshopov, ktoré majú u nás implementovaných už vyše 2mil. produktov. Denne sa u nás registruje desiatky nových eshopov

 

6. Aká je vaša aktuálna návštevnosť? 

Naša aktuálna návštevnosť sa pohybuje okolo 3-5tis. unikátnych návštev za ďeň, čo predstavuje približne 100tis. návštev za mesiac. Prikladáme štatistiky návštevnosti z Google Analytics za posledných 6mesiacov.

 

7. Ako to funguje s kreditom a platenou verziou pre eshopy? 

Kredit si môžete v administrácii eshopu dobiť zatiaľ z troch variantov (100, 150, alebo 200Eur). Hneď ako zvolíte kredit a stlačite tlačidlo dobiť kredit, vystaví sa Vám predfaktúra. Je potrebné ju čím skôr uhradiť poďľa informácii, ktoré sa na nej nachádzajú. Kredity sa Vám pripíšu, akonáhle prídu peniaze na náš účet, zároveň sa Vám predfaktúra zmení na faktúru, ktorú môžete použiť vo svojej firme ako doklad.

Pokiaľ už máte kredity kúpené, tak máte možnosť nastaviť si maximálnu čiastku ktorú uznáte za vhodne za preklik do Vášho eshopu. Minimálna čiastka je 0,05 Eur. Pokiaľ však zadáte 0,10 Eur za preklik a pri danom produkte nebude mať žiadny iný konkurenčný eshop platenú pozíciu, tak Vám náš systém strhne iba minimálnu čiastku za preklik. Pokiaľ by sa však nachádzal pod vami eshop, ktorý stanovil maximálnu čiastku za preklik do jeho eshopu 0,06 Eur, tak vy sa budete nachádzať nad ním, ale nestrhneme Vám vašu maximálnu čiastku 10centov, ale iba o jeden cent viac ako má stanovenú maximálnu čiasku za preklik konkurenčný eshop nachádzajúci sa odkazovo pod vami.

 

Postupne budeme tento článok rozširovať o ďalšie často kladené otázky, ktoré od vás určite ešte očakávame. Preto, ak máte nejaké otázky na ktoré ste tu nenašli odpoveď, tak nám píšte na [email protected] a my vám radi odpovieme.

 

Odkazy v skratke:

Registrácia nového eshopuPrihásenie už registrovaného eshopuInformácie o xml feedeInformácie o podmienkachCenníkKontakt





Ďalšie články
Kočík patrí do základnej výbavy každej mamičky. Vyberte si ten najlepší!
10/01/2018 - 20:49

Očakávate narodenie potomka? Potom už určite uvažuje nad tým, ako pripraviť celú výbavičku čo najskôr, aby ste sa po pôrode mohli venovať len bábätku. Medzi najdôležitejšie a najdrahšie položky určite…
Najpredávanejšie vysávače
04/10/2020 - 19:16

Vysávač je najlepší priateľ každej pani v domácnosti. Najmä pri malých deťoch, netypicky riešených domácnostiach, starožitných kobercoch, alebo naopak - plávajúcej podlahe či drevených parketách rieši…
Ako vybrať školskú tašku ?
25/08/2019 - 19:39

Máte doma prváčika? V tom prípade sa u vás koniec letných prázdnin určite nesie v znamení výberu školskej aktovky. Či už sa malý školák na nové povinnosti teší, alebo sa ich obáva, taška je súčasťou…