PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Kombinovaná práčka a sušička. Je to dobrý nápad?


29/01/2020 - 12:30 | Prečítané 4815x
Sušička sa v posledných rokoch stala nevyhnutnou súčasťou našich životov. Predovšetkým v domácnosti máme radi jej úsporné výhody. V prípade, že máte malé deti, si určite pochvaľujete, že nemusíte na obľúbené tričko či najpraktickejšie body čakať takmer dva dni, kým sa všetko usuší, ožehlí a poskladá. Ak perieme na šetriacom režime, môžeme si niektoré kúsky obliecť doslova za dve hodiny.

Kým žehlenie sa v domácnosti stáva synonymom pre nadbytok času gazdinky, a žehlíme naozaj len vtedy, keď musíme, sušenie sušičkou je našou každodennou súčasťou. Ak máme v domácnosti málo miesta, uvažujeme, či investovať do dvoch oddelených elektrospotrebičov, alebo si zvoliť lacnejšiu a najmä spratnejšiu variantu. Tak ako? Sušička a práčka v jednom alebo dva praktické kvalitné kúsky? Poďme sa pozrieť bližšie na to, kedy investovať do prvej a kedy do druhej varianty.

 

Koľko miesta máme k dispozícii?

Mnoho domácností neposkytuje na elektroniku toľko priestoru, koľko by sme potrebovali. Alebo je to iba náš pocit? Niekedy majú najmä mamičky v domácnosti túžbu mať na pranie a starostlivosť o domácnosť celú jednu miestnosť, napríklad suterén, kde budú mať priestor a pokoj. To je však možné len v rodinnom dome, ktorý je na to dispozične riešený.  

Pokiaľ bývate v byte, volíte si zvyčajne priestor v kúpeľni. Pri malom počte metrov štvorcových dávame prednosť kombinovanej práčke so sušičkou. Pokiaľ chcete kvalitnejší kúsok, pouvažujte o obľúbenej značke Bosch,ktorá má dobré recenzie aj medzi zákazníkmi. Jej výhodou je napríklad nočné pranie či rozšírená ponuka sušenia rôznych materiálov.

Deti a veľa sezónneho oblečenia

Pokiaľ periete predovšetkým pre seba, úplne si vystačíte s automatickou práčkou kombinovanou so sušičkou, do ktorej ani nemusíte veľa investovať. Napríklad značka Candy ponúka kombinovanú automatickú práčku so sušičkou v cene, v ktorej by ste kúpili len samostatný produkt. Je vybavená aj parným program, ktorý bol donedávna  súčasťou predovšetkým elektrospotrebičov vyššej triedy. Aj to je dôkaz, že drahší nemusí znamenať vždy kvalitnejší, a adekvátny výrobok nájdete v každej cenovej triede. Pokiaľ nosíte obľúbenú rovnošatu - jeansy, tričko, mikinu, tak vám takáto kombinácia úplne postačí.

Náročnejšie obdobie začína, pokiaľ do rodiny pribudnú deti. Dennodenné pranie, sušenie a množstvo rôznofarebného oblečenia sa okamžite odrazí aj na používaní práčky. Ak ste si dovtedy vystačili len so sobotným praním, pripravte sa na celotýždenný maratón. Pokiaľ chcete investovať do kvality, určite zvážte kúpu veľmi kvalitnej kombinovanej automatckej práčky so sušičkou AEG SensiDry, ktorá vám okrem rokov používania prinesie niekoľko výhod. Financie sa vám vrátia v šetrení vody a sušenie bielizne bude veľmi jednoduché, pretože poskytuje rovnako kvalitné programy ako bežná samostatná sušička. Parný a antialergický program je samozrejmosťou.

 

Pri výbere tiež myslite na to, že hoci práčka operie (takmer) všetko, sušička nie. Napríklad kým z jednej vytiahnete 9 kg mokrého prádla, do sušičky sa odporúča maximálne 6. Ďalším problémom je, že sem nesmiete dať všetko. Kábáty, saká, oblekové nohavice, pančučky, hodváb, vlna - tieto kúsky a materiály vyžadujú buď špeciálne programy, na ktoré sa nedá dokonale spoľahnúť, alebo sušenie na šnúre.

 

Pokiaľ máte doma oblečenie najrôznejšieho druhu a viete, že novej sušičke dáte zabrať, vyberte si takú, ktorá vám uľahčí čo najviac práce. Bohatý výber programov a sušenie až 8 kg bielizne naraz ponúka napríklad kvalitná a štýlová sušička Siemens.

Koľko sa chystáte prať aj sušiť?

Veľmi praktickou otázkou je, či vám nebude prekážať, ak práčka a sušička nepôjdu naraz. Vyzerá to ako jednoduchá rovnica, ale nie je to tak. V prípade, že máte viac detí, musíte napríklad cez víkend stihnúť oprať vetrovky, otepľovačky, pyžamá, ale aj veci do domácnosti ako posteľnú bielizeň, uteráky či utierky na riad. Oddelená práčka a sušička vám pomôžu.

Kým jedna dosuší oblečenia, druhá perie obliečky. Nezabúdajte, že mnoho oblečenia sa musí prať oddelene. Pokiaľ nazbierate za práčku vetroviek či uterákov, určite investujte do oddelených spotrebičov. Ak však domácnosť tvoríte len vy, prípadne ste dvaja, zrejme nebudete mať toľko bielizne. Vtedy si vystačíte aj s kombinovaným elektrospotrebičom. Pokiaľ sa rozhodnete pre oddelené pranie a sušenie, okrem financií zvážte aj podobný dizajn.

Niekedy sa predávajú výrobky “nastavané na sebe”, čo však v prípade, že sa jeden pokazí, spôsobuje problémy. Ak máte dostatok miesta, investujte do oddelených výrobkov rovnakej značky. Veľmi peknú kombináciu tvorí napríklad sušička AEG a automatická práčka AEG ProSense.

 

Kam so sušičkou?

Vybrali ste si oddelený model, máte však strach, kam s ňou? Sušička nemusí byť len v práčovni či kúpeľni. V smart či modernej domácnosti môže tvoriť súčasť kuchynskej výbavy, alebo jej nájdite miesto na chodbe. Pred umiestnením však nezabudnite, že musí spĺňať parametre, aby ste predišli zbytočným nehodám.

Odkazy: pracky.najportal.sk  , susicky.najportal.sk





Ďalšie články
Ako vybrať školskú tašku ?
25/08/2019 - 19:39

Máte doma prváčika? V tom prípade sa u vás koniec letných prázdnin určite nesie v znamení výberu školskej aktovky. Či už sa malý školák na nové povinnosti teší, alebo sa ich obáva, taška je súčasťou…
Auto máte už prezuté ?
03/10/2018 - 20:11

Aj keď sneh sa našich cestách ešte nieje, motoristi začínajú pripravovať svoje autá na zimnú sezónu. Okrem nevyhnutných kontrol a opráv nás čaká aj pravidelná šoférska povinnosť: výmena pneumatík.
Darčeky pod stromček na poslednú chvíľu?
20/12/2017 - 23:11

Vianoce máme za rohom a mnoho z nás sa už nevie dočkať príjemne strávených chvíľ s milovanými. Samozrejme, po výdatnej porcii kapustnice a ryby so šalátom. A hor sa na rozbaľovanie darčekov! Stále sa…