PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Najlepšie vysávače 2020


05/01/2020 - 19:16 | Prečítané 9951x
Takmer 120 rokov vývoja. To viedlo k vysávačom, ktoré poznáme dnes. Prvý vysávač vznikol v roku 1900 a bol to veľký naozaj veľký obor. Vďaka dnešným vysávačom sa dokážeme rýchlo a bezpečne zbaviť prachu a aj rôznych nečistôt.

 

Aké typy vysávačov poznáme? 

V tradičnej domácnosti využivame najčastejšie klasické podlahové vysávače, poznáme však aj priemyselné vysávače (odporúčame Priemyselný vysávač Kärcher WD3 (MV3) Premium), ktoré majú veľmi dobré využitie v priemyselných priestoroch pre ich dobrú odolnosť a výkonnosť.

 

 

V jednej domácnosti môžeme nájisť hneď niekoľko druhov - podlahový, robotický či ručný. Každý z nich má svoje klady aj zápory, preto je vhodné vedieť o nich všetko podstatné.

 

Podlahové vysávače

Takéto vysávače sú vhodné na vysávanie laminátových podláh, dlažby či kobercov. Poniektoré z nich si vedia poradiť aj s vodou a dokážete s nimi tepovať napríklad koberce. 

Podlahové vysávače môžeme rozdeliť na dva druhy a to na vreckové a bezvreckové. Vreckové vysávajú všetky nečistoty do vymeniteľného vrecka, ktoré sa nachádza vo vnútri vysávača. Takéto vrecká sú textilné alebo papierové. (odporúčame Priemyselný vysávač Kärcher WD2 (MV2))

Bezvreckové ukladajú povysávané nečistoty do plastovej nádobky umiestnenej v samotnom vysávači. Túto nádobku treba po vysávaní vybrať a stačí ju očistiť a umiestniť naspäť do vysávača. Bezvreckové vysávače sú hlučnejšie ako tie vreckové. (odporúčame Podlahový vysávač ETA Stormy 2517 90000 modrý)

 

 

Robotické vysávače

Tieto vysávače patria medzi najmodernejší výdobytok dnešnej techniky.  Robotický vysávač funguje na základe zabudovaných senzorov v samotnom vysávači.  Vďaka týmto senzorom sa dokáže vyhnúť prekážkam a postupne vysať celú plochu. Poniektoré robotické vysávače dokážu vysávať a zametať zároveň, tie inteligentnejšie sa dokážu samé nasmerovať na nabíjaciu stanicu. (odporúčame Vysávač robotický iRobot Roomba 966Samsung VR05R5050WK s mopom)

 

 

 

Tyčové a ručné vysávače

Nie sú vhodné na vysávanie veľkých podláh, ide totižto o menej výkonné vysávače. Sú vhodné na vysatie omrviniek z podlahy či gauča. Väčšina modelov je napájaných na akumulátor (batériu), vďaka čomu sú mobilné a dajú sa použiť aj tam kde nie je dostupná elektrina. Tyčové vysávače majú navyše tyč, vďaka ktorej máte provizórny podlahový vysávač. (odporúčame Vysávač tyčový Rowenta RH6751WO modrýTyčový vysávač Rowenta X-Pert Easy 160 RH7233WO čierny)

 

 

 

Čo si všímať pri výbere vysávača?

  • Akčný rádius – tento parameter sa odvíja od dĺžky šnúry a udáva, koľko metrov priestoru môžete povysávať bez toho, aby ste prívodnú šnúru zapojili do bližšej elektrickej zásuvky. Dĺžka šnúry by mala byť minimálne 10 metrov. Ideálny vysávač by mal mať, samozrejme, aj funkciu samonavíjanie.
  • Hlučnosť – intenzita hlučnosti je priamo úmerná cene. Čím lacnejší vysávač kúpite, tým bude hlučnejší a otravnejší. Najlepšie vysávače majú cca 60 dB, lacné modely sa približujú k maximálnej dovolenej hranici hlučnosti (83 dB).
  • Spotreba energie – spotreba sa dá zistiť z energetického štítku. Okrem písmen A až G, ktoré označujú energetickú triedu vysávača, si treba všímať aj údaj v kWh/annum, ktorý udáva celkovú ročnú spotrebu energie.
  • Hodnotenie vysávača – na energetickom štítku nájdete aj nákres vysávača na podlahe a koberci. Tento obrázok vypovedá o 3 dôležitých údajoch: ako si vysávač poradí s tvrdou podlahou, ako dobre povysáva koberec a aká kvalitná je jeho filtrácia prachu. Hodnotenie spomínaných 3 podstatných stránok vysávača je taktiež vyjadrené písmenom A až G (A – najlepšie, G – najhoršie).
  • Výkon – sací výkon a príkon nie sú najdôležitejšími parametrami výberu, hoci sa tak môže na prvý pohľad zdať. Slabší výkon motora dnes vyvažuje kvalitnejšie tesnenie spojov a filtrácia, preto sa naozaj netreba obávať nekvalitného výsledku.
  • Špeciálne funkcie – potrebujete, aby váš vysávač pravidelne vysával zvieracie chlpy? Potom si určite vyberte model s tzv. PET hlavicou. Potrebujete model, ktorý si poradí s mokrým vysávaním, vysávač a tepovač v jednom alebo vysávač na vysávanie popolu z krbu? Špeciálne funkcie odrážajú životný štýl majiteľa spotrebiča, preto si svoje požiadavky sformulujte ešte pred samotným nákupom.

Tagy: vysávače, najlacnejšie vysávače, najdrahšie vysávače, vysávače rowenta, vysávače elektrolux, vysávače karcher, vysávače recenzie





Ďalšie články
Kombinovaná práčka a sušička. Je to dobrý nápad?
29/01/2020 - 12:30

Sušička sa v posledných rokoch stala nevyhnutnou súčasťou našich životov. Predovšetkým v domácnosti máme radi jej úsporné výhody. V prípade, že máte malé deti, si určite pochvaľujete, že nemusíte na…
Recenzia mobilného telefónu Huawei P20 Lite
09/10/2018 - 12:03

V tomto roku nám výrobcovia mobilných telefónov na trh opäť dodali pár špičkových modelov a ja sa vám v tejto recenzii pokúsim priblížiť v skratke aspoň jeden z nich, Huawei P20 Lite.
Najpredávanejšie mobilné telefóny
12/10/2020 - 11:18

Dvaja z troch Slovákov vlastnia smartfón. Aj prieskumy ukazujú, že nás oslovujú moderné technológie, pred kúpou sa radi informujeme a máme prehľad v značkách. Rozhodujúca pri kúpe však pre slovenského…