PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
ČLÁNKY
KATEGÓRIE
ÚVOD
Najportal.sk
Vyhľadávač tovaru

napr. Dámska obuv, Bicykle, Ventilátory

Nový predpis i-size pre detské autosedačky


26/12/2017 - 16:31 | Prečítané 8739x
Na čo sa treba pripraviť od nového roku 2018 vramci detských autosedačiek?

Od prvého januára 2018 vstupuje do platnosti nový predpis pre autosedačky,  vďaka ktorému majú byť autosedačky bezpečnejšie. Aj keď starú sedačku od novej na prvý pohľad neodlíšite Novela prináša 3 zásadne zmeny.

 

 

1. Vozenie dieťaťa v PROTISMERE jazdy do veku minimálne 15 mesiacov.

Podľa odborníkov keď upnete dieťa v smere jazdy a príde ku kolízií, tak to dieťa je najviac poškodené, tým že hlavička letí dopredu a krčná chrbtica ho neudrží.

2. Klasifikácia autosedačiek podľa Výšky dieťaťa s maximálnou váhou.

V novom predpise i-Size bude každá výška postavy spojená s minimálnymi rozmermi výšky ramien ,šírkou ramien a bokov dieťaťa. Všetky deti v rámci určitej výšky postavy budú schopné sedieť v tejto autosedačke. Po výške bude samozrejme spomenutá aj maximálna váha dieťaťa, ktoré môže byť v danej autosedačke.

3. Upevnenie sedačky ISOFIXOM.

 

 

Čo je ISOFIX?
ISOFIX je normovaný sposôb pripevnenia autosedačky k automobilu, ktorý sa skladá z dvoch pevne ukotvených úchytiek na vozidle, pripevnených pevne k jeho karosérii a z dvoch častí na detskej autosedačke, ktoré zapadajú do úchytiek na vozidle. Nové sedačky už nebude možné pripevniť pásom.

 

Podľa odborníkov netreba robiť žiadnu paniku. Ak máte autosedačku a máte ju bezpečne ukotvenú nemusíte utekať do obchodu kupovať novú.

 

Odkazy: Najlacnejšie autosedačky, i-size autosedačky, auto-moto





Ďalšie články
Auto máte už prezuté ?
03/10/2018 - 20:11

Aj keď sneh sa našich cestách ešte nieje, motoristi začínajú pripravovať svoje autá na zimnú sezónu. Okrem nevyhnutných kontrol a opráv nás čaká aj pravidelná šoférska povinnosť: výmena pneumatík.
Čo si zbaliť do dovolenkového kufra ?
21/08/2019 - 19:37

Napriek tomu, že do začiatku školského roka nám ostáva iba niekoľko týždňov, dovolenkové sezóna ani zďaleka nekončí. Ba práve naopak, mnoho pracujúcich si zaslúžený oddych na pláži dopraje práve teraz…
Kočík patrí do základnej výbavy každej mamičky. Vyberte si ten najlepší!
10/01/2018 - 20:49

Očakávate narodenie potomka? Potom už určite uvažuje nad tým, ako pripraviť celú výbavičku čo najskôr, aby ste sa po pôrode mohli venovať len bábätku. Medzi najdôležitejšie a najdrahšie položky určite…